Från Noll till Börsen

nolltillbors

Women In Progress bjuder in dig som är diplomerad/certifierad styrelseledamot eller som har dokumenterad erfarenhet av styrelsearbete. Du får en fördjupad kunskap om verksamhetsutveckling och tillväxt utifrån ett styrelseperspektiv.

Innehåll
Utbildningen varvar teori med praktikfall och diskussioner. Den omfattar praktisk kunskap i styrelsearbete i ett nystartat företag till styrelsearbete i ett börsbolag , investerings– och finansieringsfrågor, värderingar och försäljning av bolag, krishantering, ägardirektivet, så fungerar koden, börsintroduktion av bolaget.

Du får också möjlighet och hjälp att upprätta din styrelse cv och ta fram en strategi för att få nya styrelseuppdrag och/eller översyn av den egna styrelsen. Detta arbete påbörjas under kursdelen och avslutas med en återträff efter 4-6 månader.

Praktisk information
Kontakta oss för intresse.
Datum för återträffen bestäms vid utbildningstillfället.

Kostnad
Utbildningen kostar 26.000 kronor exklusive moms varav anmälningsavgift 3.000 kronor faktureras i samband med din anmälan. Resterande kursavgift faktureras sex veckor före kursstart. I avgiften ingår kurs, 2 dagar, material, inkl. boken Berättelser från styrelserum, helpension 2 dagar, samt en återträff 1 dag.

Anmälningsblankett och cv skickas snarast till oss, dock senast 1 månad innan. Max 15 deltagare.

Avbokningsregler
6 veckor före kursstart – 100% återbetalas (utom anmälningsavgiften) 4 veckor före kursstart – 50% återbetalas (utom anmälningsavgiften) Avbokning senare än 4 veckor medger ingen återbetalning.

Efter utbildningen har du möjlighet att gå med i Women In Progress pool för styrelsekandidater och Women In Progress Alumni på LinkedIn.

Kursledare

Kristina_FahlKristina Fahl är jurist och företagsutvecklar. Kristina arbetar för och i styrelserna; LightLab, Connect Väst, Fond & Försäkring, Almi Företagspartner, NetClean samt Avista Kredit. Kristina har arbetat med finansiella frågor sedan 1982, inte minst med företag i kris, och arbetade i många styrelser hos Securum. Utsedd rådgivare till bolag som skall noteras. Hon är en av grundarna till NetClean Technologies, ett bolag som skyddar barn på Internet.

mcith_tiveus_bildMeg Tivéus är civilekonom och styrelseproffs, med mångårig erfarenhet av styrelseuppdrag i statliga såväl som börsnoterade och privatägda bolag. Meg sitter bland annat i Styrelseakademien, Swedish Match, Cloetta, Billerud, Nordea Fonder. Hon är ordförande i Folktandvården, Sprit och vinleverantörerna, FrösundaLSS AB samt Svenskt Kulturarv. Meg har varit vice vd på Posten, vd för Svenska Spel och divisionschef inom Åhléns och Holmen och utsedd till en av landets mäktigaste kvinnor.

 

Margareta_2Margareta Neld är VD för konsultbolaget Neld International Consulting AB. Hon arbetar som managementkonsult och executive coach. Margareta har lång och bred erfarenhet från personalområdet i både svenska och internationella företag. Margareta har en fil kand i engelska, tyska och företagsekonomi samt har författat lexikon och personal-handböckerna ”Personal ENGELSKA”, Personal TYSKA” och ”Personal FRANSKA”. Hon är även medförfattare till boken ”Berättelser från Styrelserum” 

Margareta är ackrediterad lärare i Styrelseakademien samt certifierad axiolog.

Anmälningsblankett samt anmälnings- och avbokningsvillkor finner du här.