Almedalen 2013

Efter 2013 års seminarium skrevs en debattartikel,  Sökes – styrelseledamot med integritet och kompetens

3

Foto:Harald Broström för Katla Studios.

Hur ska bästa möjliga styrelsearbete genomföras utifrån ägarnas krav och kundens önskemål, medias anspråk på öppenhet och dessutom utifrån ett etiskt perspektiv? Vad krävs av morgondagens styrelser och dess ledamöter?

Det är frågeställningar som vi kommer fortsätta att diskutera då det är av största vikt att styrelsearbetet tas på allvar.

Den 2 juli 2013 anordnade Women In Progress ett etikseminarium, ”Ta styrelsearbetet på allvar” i Almedalen. Medverkade gjorde Peter Norman Finansmarknadsminister, Carina Lundberg Markow Chef Ansvarsfullt ägande, Folksam, Carl Rosén VD, Aktiespararna, Charlotte Levin Advokat/Partner, Advokatfirman Vinge, Heinz Wester CEO/Managing Partner, Horton International. Moderator var Thomas Frostberg, ekonomisk krönikör och redaktör för Sydsvenskan Näringsliv. Vi vill tacka alla samarbetspartners och närvarande som gjorde detta möjligt!

Pernilla Varverud från Grant Thornton berättar:
– Vi är mycket nöjda med seminariet. Styrelsefrågor är något vi brinner för och arbetar med hela året. En givande paneldebatt och extra kul att det lockade så många deltagare. Det var helt fullsatt och fler som hade velat komma in. Ett tydligt tecken på att det här är frågor som intresserar och engagerar.